poradenská linka dTest 299 149 009 předplatné časopisu dTest

Ochrana osobních údajů

Osobní údaje jsou v dnešní době mnohdy rádoby bezplatného internetového obsahu a aplikací jedním z nejcennějších platidel, o něž mají zájem nejen poskytovatelé reklamy. Zatímco dříve si marketéři vystačili se jménem, adresou či telefonním číslem, dnes sledují každý náš pohyb na internetu i mimo něj za pomoci chytrých telefonů a spotřebičů zapojených do takzvaného internetu věcí. Data bývají sbírána za účelem co největší personalizace reklamy.

Někteří nepoctivci si s tím však nevystačí a ze spotřebitelů se snaží vymámit i přístupové údaje k internetovému bankovnictví či údaje o platební kartě. Jestliže obdržíte e-mailovou výzvu k zadání hesla ke správě bankovního účtu, nereagujte na ni, nepochybně se bude jednat o podvod. A i v případě zamýšlené internetové platby si vždy ověřte prodejce a samotnou platební bránu.

V současnosti mimo jiné schází jednotná evropská legislativa či regulace „trackingu“ na internetu, tedy sledování uživatelova chování za pomoci „cookies“ čili souborů s personalizovaným nastavením pro jednotlivé uživatele, které se ukládají na jejich přístrojích či jiných prostředcích. Těmi jsou například přidělování unikátních „zákaznických čísel“ jednotlivým zařízením či „web beacons“, tedy speciální prvky v kódu stránky, jež umožňují sledovat uživatelovo chování.

Zlepšení ochrany osobních údajů je v současnosti na celém světě jedním z hlavních témat spotřebitelských organizací včetně dTestu. Státní institucí, která se touto problematikou v Česku zabývá, je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Nezisková organizace Iuricum Remedium také v Česku každoročně uděluje anticeny Big Brother Awards, které jsou určeny společnostem a institucím nejkřiklavěji narušujícím právo spotřebitele na soukromí a ochranu osobních údajů.
 

Články s tímto štítkem: 147

Přetrvávající potíže s Alexou

27.1.2017 Systém chytré domácnosti Echo který je spojený s internetovým gigantem Amazon a jeho službou hlasového objednávání Alexa, si v některých případech dělá, co chce. Například dětskou výzvu ke hře chápe jako objednávku domku s panenkami, do nákupního seznamu pak přidává nesmyslné položky podle náhodných přeslechů. Otevírá se také otázka, co všechno podobné systémy chytré domácnosti slyší. celý článek

Zdravotní testy, nebo pasti na citlivá data?

25.1.2017 Nizozemská spotřebitelská organizace Consumentenbond kritizuje provozovatele internetových stránek pro ověření zdravotního stavu. Citlivé údaje někdy zasílají přes nezabezpečené připojení, po uživateli navíc vyžadují zadání více údajů, než je potřeba.  celý článek

Evropská komise chce, aby komunikační aplikace přestaly se špehováním

23.1.2017 Pro uživatele aplikací pro chat a volání, kterým není lhostejné, co se děje s jejich osobními údaji, má Evropská komise příznivé zprávy. Připravuje totiž předpis, který bude omezovat marketingové využití osobních dat. Provozovatelé populárních aplikací by podle něj měli s daty nakládat stejně, jako to dělají provozovatelé běžných komunikačních sítí, jako jsou telekomunikace či pošta. celý článek

Rozšíření blokuje obtěžující upozornění o sběru cookies

13.1.2017 Italská spotřebitelská organizace Altroconsumo přináší svým čtenářům tip na zajímavé rozšíření prohlížeče. To odstraňuje obtěžující povinné upozornění o tom, že stránka sbírá cookies. celý článek

Apple ví, komu voláte

22.12.2016 Odborníci varují, že společnost Apple na svých serverech ukládá metadata o provedených telefonátech a videohovorech. Týká se to přístrojů s operačním systémem iOS 10. Ukládání metadat navíc není možné jednoduše vypnout. Spotřebitelský server Consumerist proto přináší jednoduchý návod, jak se služby iCloud zbavit. celý článek

Virus útočí na starší přístroje s Androidem

8.12.2016 Bezpečnostní analytici ze serveru Check Point varují před nakaženými aplikacemi, které z telefonu se starší verzí operačního systému Android kradou osobní data a přístupové údaje ke službám Google. Každý den může být virem Gooligan napadeno až 13 tisíc zařízení s Androidem 4 či 5 celý článek

„Chytré“ hračky porušují evropské předpisy

6.12.2016 Norská spotřebitelská organizace Forbrukkeradet Taenk kritizuje výrobce „chytré“ panenky My Friend Cayla a robota i-Que. Tyto výrobky totiž nelegálně nahrávají konverzace dítěte s hračkou. Navíc v nesrozumitelně psaných obchodních podmínkách si jejich výrobci vyhrazují právo nahrávky uchovávat, sdílet se třetími stranami a užívat je pro cílení reklamy. Zabezpečení zasílaných dat je přitom nedostatečné. celý článek

Jak se dostat k digitálnímu obsahu po zesnulém

15.11.2016 Po téměř každém zesnulém zůstane digitální stopa či obsah dostupný na internetu. Belgická spotřebitelská organizace Test-Achats se tak rozhodla odpovědět na otázku, jak je pro pozůstalé obtížné dostat se k datům, která po nebožtíkovi zůstala. celý článek

Němečtí nepoctivci zneužili jméno známé spotřebitelské organizace

11.11.2016 Němečtí spotřebitelé nedávno obdrželi e-mailem zdánlivě zajímavou nabídku. Spotřebitelská organizace Stiftung Warentest (SW) prý spouští nový projekt – srovnávač cen pojištění. Problém je však v tom, že žádný takový projekt SW nespustila, jedná se pouze o zneužití dobrého jména společnosti. „Srovnávač pojištění“ pak slouží jen ke zneužití osobních údajů. celý článek

Prodáváte chytrý telefon? Zneužití osobních dat se nemusíte bát

8.11.2016 Prodáváte svůj starší chytrý telefon a bojíte se, že i po vymazání osobních dat si je může nový majitel snadno obnovit? Nedávný test německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest (SW) přináší dobré zprávy. Smazaná data se odborníkům nepodařilo obnovit ani u staršího iPhonu 5s, ani u přístrojů s operačním systémem Android 5.0. U starších telefonů se systémem Android je ovšem ochrana dat nižší. celý článek

Yahoo v čase, kdy jej opouští uživatelé, dočasně zrušilo přesměrování e-mailů

19.10.2016 E-mailový server a vyhledávač Yahoo, který se v současnosti potýká s velkou vlnou odchodu uživatelů, dočasně zrušil možnost automatického přeposílání e-mailů. Podle vyjádření zástupců společnosti se jednalo pouze o dočasné opatření za účelem zvýšení bezpečnosti a uživatelského komfortu, načasování se však zdálo podezřelé uživatelům i spotřebitelskému serveru Consumerist. celý článek

Rozšíření prohlížeče ukáže, co si o vás Facebook myslí

11.10.2016 Britský server Bitterwallet upozorňuje na zajímavé rozšíření pro prohlížeč Chrome. Vývojáři z organizace ProPublica v něm umožňují uživatelům Facebooku zjistit, co vše o nich sociální síť ví. Rozšíření však má stále některé mouchy, mezi něž patří zvláště velmi pomalé načítání obsahu a nižší uživatelský komfort. celý článek

Provozovatelé stránek pro děti dostali pokutu za shromažďování a sdílení údajů

23.9.2016 Velcí američtí výrobci hraček a producenti kreslených dětských seriálů musí zaplatit pokutu, že na svých webových stránkách shromažďovali osobní údaje o dětech mladších 13 let za účelem cílení reklamy, případně je sdíleli s dalšími podnikateli. To ovšem zakazuje zákon známý pod zkratkou COPPA.  celý článek

Jak zabránit cílení reklamy přes aplikaci WhatsApp

9.9.2016 Populární aplikace pro chatování WhatsApp bude nově zasílat získaná data svým vlastníkům z Facebooku, výměna dat mezi aplikací a sociální sítí bude navíc fungovat obousměrně. I když se přenosu dat nedá zabránit, rakouská spotřebitelská organizace Verein für Konsumenteninformation (VKI) přináší jednoduchý návod, jak jeho dopad zmírnit a vyhnout se personalizované reklamě. celý článek

Jak omezit zasílání dat třetím stranám na chytrém telefonu

6.9.2016 Že o nás chytré mobilní telefony zasílají mnohá data různým provozovatelům aplikací a dalším třetím stranám je dobře známé, málokdo však zná jejich celkový objem. Podle rakouské spotřebitelské organizace Verein für Konsumenteninformation (VKI) je sice nemožné zasílání těchto dat zcela vypnout, omezit ho na nutné minimum však tak těžké není. Přináší proto návod pro majitele chytrých telefonů s operačními systémy iOS a Android. celý článek

Jakou zodpovědnost nesou vývojáři programů pro špehování

29.8.2016 Je používání „špehovacích programů“, které umožňují sledovat a nahrávat obrazovku a úhozy na klávesnici v téměř reálném čase, legální? Je provozovatel takové aplikace za její případné zneužití trestně odpovědný? Tyto otázky si pokládá spotřebitelský server Consumerist a také mnohé americké soudy. celý článek

Král phishingu skončil za mřížemi

26.8.2016 Interpol slaví úspěch, při zátahu proti významným internetovým podvodníkům se mu podařilo zadržet provozovatele jedné z významných phishingových sítí. Nigerijec, kterého server Consumerist identifikuje pouze jako „Mike“, je údajně zodpovědný za podvody a krádeže osobních údajů s celkovou škodou, která přesahuje 60 milionů dolarů. celý článek

Instagram má problémy se spamem

22.8.2016 Sociální síť pro sdílení fotografií Instagram má problémy. Čím dál více je zahlcena falešnými spamujícími profily, které se navíc snaží krást uživatelská data. Profily lze sice snadno identifikovat, na uživatele jich však útočí prakticky nekonečné množství. Píše o tom britský server Bitterwallet. celý článek

Zavirované textové zprávy cílí na majitele iPhonů, iPadů a Maců

11.8.2016 Spotřebitelský server Consumerist varuje uživatele přístrojů s operačním systémem iOS a OS X před virem, který může ovládnout chytrý telefon za pomoci nakaženého obrázku v příloze zprávy. Společnost Apple již vydala bezpečnostní záplatu, majitelé starších systémů by tak neměli otálet s upgradem. celý článek

WhatsApp má problémy se zabezpečením dat

10.8.2016 Populární chatovací aplikace WhatsApp má vážnou bezpečnostní trhlinu. Pro odborníky není problémem, aby z paměti telefonu získali již smazané konverzace. Španělská spotřebitelská organizace OCU také upozorňuje, že obchodní podmínky jsou pro uživatele nevýhodné a ochrana dat stále nedostačující. celý článek