poradenská linka dTest 299 149 009 předplatné časopisu dTest

Ochrana osobních údajů

Osobní údaje jsou v dnešní době mnohdy rádoby bezplatného internetového obsahu a aplikací jedním z nejcennějších platidel, o něž mají zájem nejen poskytovatelé reklamy. Zatímco dříve si marketéři vystačili se jménem, adresou či telefonním číslem, dnes sledují každý náš pohyb na internetu i mimo něj za pomoci chytrých telefonů a spotřebičů zapojených do takzvaného internetu věcí. Data bývají sbírána za účelem co největší personalizace reklamy.

Někteří nepoctivci si s tím však nevystačí a ze spotřebitelů se snaží vymámit i přístupové údaje k internetovému bankovnictví či údaje o platební kartě. Jestliže obdržíte e-mailovou výzvu k zadání hesla ke správě bankovního účtu, nereagujte na ni, nepochybně se bude jednat o podvod. A i v případě zamýšlené internetové platby si vždy ověřte prodejce a samotnou platební bránu.

V současnosti mimo jiné schází jednotná evropská legislativa či regulace „trackingu“ na internetu, tedy sledování uživatelova chování za pomoci „cookies“ čili souborů s personalizovaným nastavením pro jednotlivé uživatele, které se ukládají na jejich přístrojích či jiných prostředcích. Těmi jsou například přidělování unikátních „zákaznických čísel“ jednotlivým zařízením či „web beacons“, tedy speciální prvky v kódu stránky, jež umožňují sledovat uživatelovo chování.

Zlepšení ochrany osobních údajů je v současnosti na celém světě jedním z hlavních témat spotřebitelských organizací včetně dTestu. Státní institucí, která se touto problematikou v Česku zabývá, je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Nezisková organizace Iuricum Remedium také v Česku každoročně uděluje anticeny Big Brother Awards, které jsou určeny společnostem a institucím nejkřiklavěji narušujícím právo spotřebitele na soukromí a ochranu osobních údajů.
 

Články s tímto štítkem: 157

Yahoo v čase, kdy jej opouští uživatelé, dočasně zrušilo přesměrování e-mailů

19.10.2016 E-mailový server a vyhledávač Yahoo, který se v současnosti potýká s velkou vlnou odchodu uživatelů, dočasně zrušil možnost automatického přeposílání e-mailů. Podle vyjádření zástupců společnosti se jednalo pouze o dočasné opatření za účelem zvýšení bezpečnosti a uživatelského komfortu, načasování se však zdálo podezřelé uživatelům i spotřebitelskému serveru Consumerist. celý článek

Rozšíření prohlížeče ukáže, co si o vás Facebook myslí

11.10.2016 Britský server Bitterwallet upozorňuje na zajímavé rozšíření pro prohlížeč Chrome. Vývojáři z organizace ProPublica v něm umožňují uživatelům Facebooku zjistit, co vše o nich sociální síť ví. Rozšíření však má stále některé mouchy, mezi něž patří zvláště velmi pomalé načítání obsahu a nižší uživatelský komfort. celý článek

Provozovatelé stránek pro děti dostali pokutu za shromažďování a sdílení údajů

23.9.2016 Velcí američtí výrobci hraček a producenti kreslených dětských seriálů musí zaplatit pokutu, že na svých webových stránkách shromažďovali osobní údaje o dětech mladších 13 let za účelem cílení reklamy, případně je sdíleli s dalšími podnikateli. To ovšem zakazuje zákon známý pod zkratkou COPPA.  celý článek

Jak zabránit cílení reklamy přes aplikaci WhatsApp

9.9.2016 Populární aplikace pro chatování WhatsApp bude nově zasílat získaná data svým vlastníkům z Facebooku, výměna dat mezi aplikací a sociální sítí bude navíc fungovat obousměrně. I když se přenosu dat nedá zabránit, rakouská spotřebitelská organizace Verein für Konsumenteninformation (VKI) přináší jednoduchý návod, jak jeho dopad zmírnit a vyhnout se personalizované reklamě. celý článek

Jak omezit zasílání dat třetím stranám na chytrém telefonu

6.9.2016 Že o nás chytré mobilní telefony zasílají mnohá data různým provozovatelům aplikací a dalším třetím stranám je dobře známé, málokdo však zná jejich celkový objem. Podle rakouské spotřebitelské organizace Verein für Konsumenteninformation (VKI) je sice nemožné zasílání těchto dat zcela vypnout, omezit ho na nutné minimum však tak těžké není. Přináší proto návod pro majitele chytrých telefonů s operačními systémy iOS a Android. celý článek

Jakou zodpovědnost nesou vývojáři programů pro špehování

29.8.2016 Je používání „špehovacích programů“, které umožňují sledovat a nahrávat obrazovku a úhozy na klávesnici v téměř reálném čase, legální? Je provozovatel takové aplikace za její případné zneužití trestně odpovědný? Tyto otázky si pokládá spotřebitelský server Consumerist a také mnohé americké soudy. celý článek

Král phishingu skončil za mřížemi

26.8.2016 Interpol slaví úspěch, při zátahu proti významným internetovým podvodníkům se mu podařilo zadržet provozovatele jedné z významných phishingových sítí. Nigerijec, kterého server Consumerist identifikuje pouze jako „Mike“, je údajně zodpovědný za podvody a krádeže osobních údajů s celkovou škodou, která přesahuje 60 milionů dolarů. celý článek

Instagram má problémy se spamem

22.8.2016 Sociální síť pro sdílení fotografií Instagram má problémy. Čím dál více je zahlcena falešnými spamujícími profily, které se navíc snaží krást uživatelská data. Profily lze sice snadno identifikovat, na uživatele jich však útočí prakticky nekonečné množství. Píše o tom britský server Bitterwallet. celý článek

Zavirované textové zprávy cílí na majitele iPhonů, iPadů a Maců

11.8.2016 Spotřebitelský server Consumerist varuje uživatele přístrojů s operačním systémem iOS a OS X před virem, který může ovládnout chytrý telefon za pomoci nakaženého obrázku v příloze zprávy. Společnost Apple již vydala bezpečnostní záplatu, majitelé starších systémů by tak neměli otálet s upgradem. celý článek

WhatsApp má problémy se zabezpečením dat

10.8.2016 Populární chatovací aplikace WhatsApp má vážnou bezpečnostní trhlinu. Pro odborníky není problémem, aby z paměti telefonu získali již smazané konverzace. Španělská spotřebitelská organizace OCU také upozorňuje, že obchodní podmínky jsou pro uživatele nevýhodné a ochrana dat stále nedostačující. celý článek

Consumentenbond chce usnadnit přenechání letenky druhé osobě

29.7.2016 Zatímco jízdenku na autobus či vlak nebo zamluvený pokoj v hotelu jde v mnoha evropských zemích často stornovat či u nich změnit osobu, na níž je rezervace provedena, ti, kteří chtějí cestovat letecky, takové možnosti obvykle nemají. Pokud totiž chtějí zamluvenou letenku přenechat někomu jinému, musí zaplatit tučný poplatek. Nizozemská spotřebitelská organizace Consumentenbond chce změnu. celý článek

Pokud vám jde o zdraví, nespoléhejte na internet a aplikace

25.7.2016 Co se děje s daty o vašem zdraví, která o vás nasbírá fitness aplikace či která zadáte do vyhledávače? Nad touto otázkou a také nad internetem jako zdrojem informací o zdraví a medicíně se zamýšlí italská spotřebitelská organizace Altroconsumo. celý článek

Google nově umožňuje mazat historii vyhledávání

18.7.2016 Společnost Google, která provozuje stejnojmenný vyhledavač, nově uživatelům umožňuje, aby mohli mazat záznamy ze své historie vyhledávání. Úprava historie také ovlivní reklamy, které se uživateli zobrazují. Informuje o tom americký spotřebitelský server Consumerist. celý článek

Velký poskytovatel reklamy vás vidí

14.7.2016 Společnost InMobi, jež je považována za jednoho z největších světových poskytovatelů reklamy v chytrých mobilních telefonech, musí zaplatit pokutu ve výši 950 tisíc amerických dolarů, protože pomocí lokalizace polohy sledovala i ty uživatele, kteří k tomu nedali souhlas.  celý článek

Odmítnout upgrade na Windows 10 je od července jednodušší

11.7.2016 Společnost Microsoft vyslechla stížnosti spotřebitelských organizací i jednotlivých spotřebitelů a zmírnila tlak na uživatele operačního systému Windows, aby přešli na nejnovější verzi s číslem 10. Kvůli dosavadnímu používání nekalých praktik a nepřiměřeného nátlaku musí Microsoft jednu uživatelku Windows z Kalifornie odškodnit ve výši deset tisíc dolarů za nevyžádaný upgrade. Informují o tom servery Consumerist a DW. celý článek

Test-Achats se nelíbí agresivita Windows 10

27.6.2016 Blíží se termín, po jehož uplynutí již nebude upgrade na operační systém Windows 10 zdarma. Tím tlak na uživatele starších verzí přitvrzuje. Uživatelé operačního systému Windows si tak dnes již nemohou vybrat, zda o upgrade stojí, ale pouze zda ho chtějí provést dnes či ho odložit. Takový nátlak se ovšem nelíbí mnoha spotřebitelským organizacím včetně belgické Test-Achats. celý článek

Počítače Lenovo mohou obsahovat nebezpečnou aplikaci

14.6.2016 Některé notebooky a počítače od společnosti Lenovo mají závažnou bezpečnostní trhlinu. Přes předinstalovanou aplikaci Lenovo Accelerator by mohl případný hacker ovládnout celý počítač. Informuje o tom britský server Bitterwallet. celý článek

Microsoft zakázal používání triviálních hesel

2.6.2016 Softwarovému gigantu Microsoft došla trpělivost s uživateli, kteří používají triviální hesla typu „12345“, a nově u svých služeb zakazuje jejich užívání. Informuje o tom britský spotřebitelský server Bitterwallet.  celý článek

Pozor na virus, který se maskuje jako prémiová verze WhatsApp

1.6.2016 Britský spotřebitelský server Bitterwallet varuje před stahováním aplikace WhatsApp Gold. To, co se tváří jako prémiová verze populární chatovací aplikace, je ve skutečnosti malware, tedy virus, který „krade“ osobní údaje. celý článek

Co přinesl únik dat o TTIP?

23.5.2016 Již od počátku vyjednávání Dohody o transatlantickém obchodním a investičním partnerství, známé též pod zkratkou TTIP, Evropská spotřebitelská organizace BEUC řeší, jaký tato dohoda může mít dopad na spotřebitele. O úniku dat z vyjednání o TTIP bylo již napsáno mnoho, někteří je považují za senzaci, jiní zase za „bouři ve sklenici vody“. Data z tajného jednání, která nedávno zveřejnila ekologická organizace Greenpeace, nejsou pro spotřebitele příliš příznivá. Naplnily se i pochybnosti BEUC, která považuje nová zjištění za závažná, což podtrhuje i objem uniklých dat.  celý článek