poradenská linka dTest 299 149 009 předplatné časopisu dTest

Ochrana osobních údajů

Osobní údaje jsou v dnešní době mnohdy rádoby bezplatného internetového obsahu a aplikací jedním z nejcennějších platidel, o něž mají zájem nejen poskytovatelé reklamy. Zatímco dříve si marketéři vystačili se jménem, adresou či telefonním číslem, dnes sledují každý náš pohyb na internetu i mimo něj za pomoci chytrých telefonů a spotřebičů zapojených do takzvaného internetu věcí. Data bývají sbírána za účelem co největší personalizace reklamy.

Někteří nepoctivci si s tím však nevystačí a ze spotřebitelů se snaží vymámit i přístupové údaje k internetovému bankovnictví či údaje o platební kartě. Jestliže obdržíte e-mailovou výzvu k zadání hesla ke správě bankovního účtu, nereagujte na ni, nepochybně se bude jednat o podvod. A i v případě zamýšlené internetové platby si vždy ověřte prodejce a samotnou platební bránu.

V současnosti mimo jiné schází jednotná evropská legislativa či regulace „trackingu“ na internetu, tedy sledování uživatelova chování za pomoci „cookies“ čili souborů s personalizovaným nastavením pro jednotlivé uživatele, které se ukládají na jejich přístrojích či jiných prostředcích. Těmi jsou například přidělování unikátních „zákaznických čísel“ jednotlivým zařízením či „web beacons“, tedy speciální prvky v kódu stránky, jež umožňují sledovat uživatelovo chování.

Zlepšení ochrany osobních údajů je v současnosti na celém světě jedním z hlavních témat spotřebitelských organizací včetně dTestu. Státní institucí, která se touto problematikou v Česku zabývá, je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Nezisková organizace Iuricum Remedium také v Česku každoročně uděluje anticeny Big Brother Awards, které jsou určeny společnostem a institucím nejkřiklavěji narušujícím právo spotřebitele na soukromí a ochranu osobních údajů.
 

Články s tímto štítkem: 155

Úmluva TTIP možná bez kritizovaného ISDS, ale stále netransparentní

4.4.2016 Z evropského návrhu transatlantické dohody známé pod zkratkou TTIP aktuálně vypadla značně nepopulární část, která by velkým korporacím umožňovala řešit spory s jednotlivými evropskými státy v rámci mechanismu Investor-to-State Dispute Settlement (ISDS). Takový orgán přitom byl považován pouze za prodlouženou ruku velkého průmyslu. Nahradit by ho měla soustava nezávislých soudů. celý článek

Stiftung Warentest kritizuje obchodní podmínky internetových gigantů

29.3.2016 Mnoho spotřebitelů si po odsouhlasení obchodních podmínek klade otázku, co se děje s jejich osobními údaji. Německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest (SW) si pečlivě pročetla podmínky oblíbených služeb, jako je Spotify či Netflix. Zjistila, že s uživatelskými daty mohou provozovatelé zacházet prakticky podle libosti, obchodní podmínky jsou také často „k neučtení“. celý článek

Obchodní podmínky Tinderu jsou v rozporu s evropskou legislativou

23.3.2016 Populární aplikace Tinder sice mnohým pomáhá se seznamováním, spotřebitelským organizacím se však nelíbí její obchodní podmínky, které jsou v rozporu s evropským právem, a nedostatečná ochrana osobních údajů, jíž aplikace poskytuje. Na problémy s aplikací upozorňují norská spotřebitelská organizace Forbrukerrådet a slovinská Zveza potrošnikov Slovenije. celý článek

Američtí senátoři chtějí omezit internetovou neutralitu

21.3.2016 Americký zákon o neutralitě internetu, který platí od léta 2015, má mnoho odpůrců, zvláště z řad velkých poskytovatelů internetového připojení. Skupina amerických senátorů nyní připravila návrh zákona, jenž by z rozhodování o neutralitě internetu vyloučil vládní agenturu Federal Communication Centre (FCC), která ji má na starosti. celý článek

Velký bratr ví, jak jíte a cvičíte

9.3.2016 Evropské spotřebitelské organizace kritizují provozovatele populárních aplikací, které uživatelům chytrých telefonů pomáhají s dodržováním životosprávy, případně měří jejich běžecké výkony. Tyto aplikace shromažďují data o uživatelích a v některých případech je i sdílejí s třetími stranami k použití za účely marketingu. celý článek

Zasílání aktivovaných kreditních karet poštou se dá snadno zneužít

25.2.2016 V USA znovu stoupá popularita kreditních karet. Některé banky přitom dostaly nepříliš šťastný nápad a začaly klientům zasílat karty poštou rovnou aktivované. Případnému nepoctivci tak stačí vybrat schránku a s kartou může naložit dle své libosti. celý článek

Facebook nesmí zneužívat funkci pro vyhledávání přátel k získávání osobních dat

22.2.2016 Německý Spolkový soudní dvůr označil funkci Facebooku pro vyhledávání přátel za nezákonnou. Vadilo mu totiž, že přes ni může sociální síť sbírat osobní údaje osob, které nejsou jeho uživateli, a bombardovat je e-maily, jež je nutí se k síti též přidat. Informuje o tom německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest (SW). celý článek

Německé online seznamky předpisy většinou neporušují

17.2.2016 Srovnání online seznamek, které provedla německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest (SW), přináší dobré zprávy pro nezadané. Téměř všechny hodnocené seznamky hrají se svými klienty podle pravidel fair-play, menší problémy mohou nastat pouze se žádostí o smazání profilu. celý článek

I funkce pro hledání ztraceného telefonu může ztrpčit život

12.2.2016 Oblíbená funkce, která slouží pro vyhledávání ztracených chytrých telefonů, může být v některých případech spíše na škodu. Svědčí o tom případ jednoho amerického páru, který byl díky nepřesnému systému vyhledávání již několikrát bezdůvodně podezřelý z přechovávání kradených telefonů. celý článek

Rozesílatelé spamu a podvodných e-mailů mění taktiku

10.2.2016 Nepoctivci přišli na jednoduchý způsob, jak ošálit většinu filtrů pro nevyžádanou poštu. Místo toho, aby rozesílali miliony e-mailů na náhodné adresy z podezřelých domén, je teď trendem odesílat menší množství pošty z malých hostingů, které měly doposud dobrou pověst. Informují o tom servery Bloomberg a Consumerist. celý článek

Jak vypnout špehovací funkce Windows 10

8.2.2016 Britský server Bitterwallet přináší jednoduchý návod jak pomocí několika jednoduchých příkazů vypnout funkce, které společnosti Microsoft umožňují sběr dat o uživatelích jejích produktů. celý článek

Deset nejčastějších podvodů v USA

29.1.2016 Ani v roce 2015 nepoctivci nezaháleli. Americká spotřebitelská organizace Consumer Reports (CR) proto na počátku ledna letošního roku připravila seznam deseti nejrozšířenějších podvodů, se kterými se mohou spotřebitelé setkat. celý článek

Američtí řidiči se nechtějí nechat špehovat

25.1.2016 Některé pojišťovny v USA nabízejí řidičům slevy za to, že si do automobilu nechají instalovat speciální zařízení, které sleduje jejich řidičské návyky. Taková zařízení se ovšem, jak uvádí spotřebitelský server Consumerist, netěší příliš velké oblibě. celý článek

Chytré hodinky: revoluce se nekoná

11.1.2016 Prosincový test italské spotřebitelské organizace Altroconsumo se věnuje chytrým hodinkám. Ty měly přinést technickou revoluci, momentálně se však jedná spíše o předražené výrobky, které mají problém s kompatibilitou i bezpečností odesílaných dat. celý článek

Nepoctiví Santové chtějí přístup k bankovnímu účtu a osobní údaje

6.1.2016 Doba Vánoc je nejen časem nákupů nebo pečení cukroví, mnozí nepoctivci ji rádi využívají pro své aktivity. V USA například slibují dopisy od Santa Clause či zařazení dětí na seznam „hodných“, ve skutečnosti jim však jde pouze o osobní údaje. Před Santy, kteří by chtěli brát a nikoli obdarovávat, varuje spotřebitelská organizace Consumer Reports (CR). celý článek

Windows 10 notebooky sice zpomalují, uživatelské pohodlí však podle UFC za upgrade stojí

7.12.2015 Zatímco mnohé odborné servery zkoumaly nový operační systém Windows 10 z hlediska bezpečnosti či ochrany osobních dat, francouzská spotřebitelská organizace UFC Que Choisir jej otestovala z uživatelského pohledu. Zajímalo ji, jak snadná je instalace, jak se systém podepíše na výkonnosti notebooků, které nepatří mezi nejvýkonnější, a jak je uživatelsky pohodlný. celý článek

Aplikace kradla přístupové údaje zvědavých uživatelů

23.11.2015 Google i Apple stahují ze svých internetových obchodů aplikaci „Who viewed your Profile – InstaAgent". Aplikace uživatelům slibovala umožnit zobrazení statistik o tom, kdo si zobrazil jejich profil na sociální síti Instagram, ve skutečnosti však pouze odesílala jejich přihlašovací údaje třetí straně. Navíc ostatním uživatelům rozesílala spam, aby si tuto aplikaci také stáhli. O případu informuje spotřebitelský server Consumerist. celý článek

LinkedIn musí zaplatit pokutu 13 milionů dolarů za zasílání nevyžádané pošty

26.10.2015 Provozovatel profesní sociální sítě LinkedIn musel na začátku října letošního roku v USA zaplatit pokutu ve výši 13 milionů dolarů za to, že své uživatele bombarduje upozorněními a zneužívá jejich e-mailové adresáře pro získávání dalších kontaktů. Informuje o tom britský server Bitterwallet. celý článek

Reklama do rakouských škol nepatří

22.9.2015 V balíčku školních potřeb, který dostávali rakouští předškoláci, se kromě sešitů či psacích potřeb nacházela brožura s nabídkou na uzavření smlouvy na služby mobilního operátora a reklamou na dětský bankovní účet. Rakouská spotřebitelská organizace Verein für Konsumenteninformation (VKI) takovou reklamu považuje za agresivní a navíc protiprávní, za pravdu jí dal i krajský soud ve Štýrském Hradci. celý článek

Pozor na podvodné nabídky iPhonu zdarma

21.9.2015 Chytrý telefon zdarma, za symbolickou částku či za pouhé sdílení odkazu, to je finta oblíbená nejen mezi českými nepoctivci. Britská spotřebitelská organizace Which? varuje před podvodníky, kteří spotřebitelům slibují iPhone 6s za jednu libru. Žádný telefon však nepoctivec nezašle a ještě po těch, kdo se nachytají vyžaduje vysoké měsíční platby. celý článek