poradenská linka dTest 299 149 009 předplatné časopisu dTest

Ochrana osobních údajů

Osobní údaje jsou v dnešní době mnohdy rádoby bezplatného internetového obsahu a aplikací jedním z nejcennějších platidel, o něž mají zájem nejen poskytovatelé reklamy. Zatímco dříve si marketéři vystačili se jménem, adresou či telefonním číslem, dnes sledují každý náš pohyb na internetu i mimo něj za pomoci chytrých telefonů a spotřebičů zapojených do takzvaného internetu věcí. Data bývají sbírána za účelem co největší personalizace reklamy.

Někteří nepoctivci si s tím však nevystačí a ze spotřebitelů se snaží vymámit i přístupové údaje k internetovému bankovnictví či údaje o platební kartě. Jestliže obdržíte e-mailovou výzvu k zadání hesla ke správě bankovního účtu, nereagujte na ni, nepochybně se bude jednat o podvod. A i v případě zamýšlené internetové platby si vždy ověřte prodejce a samotnou platební bránu.

V současnosti mimo jiné schází jednotná evropská legislativa či regulace „trackingu“ na internetu, tedy sledování uživatelova chování za pomoci „cookies“ čili souborů s personalizovaným nastavením pro jednotlivé uživatele, které se ukládají na jejich přístrojích či jiných prostředcích. Těmi jsou například přidělování unikátních „zákaznických čísel“ jednotlivým zařízením či „web beacons“, tedy speciální prvky v kódu stránky, jež umožňují sledovat uživatelovo chování.

Zlepšení ochrany osobních údajů je v současnosti na celém světě jedním z hlavních témat spotřebitelských organizací včetně dTestu. Státní institucí, která se touto problematikou v Česku zabývá, je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Nezisková organizace Iuricum Remedium také v Česku každoročně uděluje anticeny Big Brother Awards, které jsou určeny společnostem a institucím nejkřiklavěji narušujícím právo spotřebitele na soukromí a ochranu osobních údajů.
 

Články s tímto štítkem: 155

Král facebookového spamu shledán vinným z rozeslání 27 milionů nevyžádaných zpráv

7.9.2015 Takzvaný „Král spamu“, Američan Sandford Wallace, který jen mezi lety 2007 a 2009 rozeslal v sociální síti Facebook 27 milionů nevyžádaných zpráv, byl shledán vinným z phishingu, podvodu a pohrdání soudem. Jak uvádějí servery Bloomberg a Consumerist, hrozí mu až tři roky vězení a pokuta až do výše čtvrt miliardy amerických dolarů. celý článek

Windows 10 mohou blokovat nelegální software

26.8.2015 Nový operační systém Windows 10 čelí další kritice. V obchodních podmínkách si totiž jeho tvůrce, společnost Microsoft, vyhrazuje možnost zablokovat uživateli nelegálně používané programy a neautorizovaná periferní zařízení či mazat nelegálně stažená multimédia. Jak informuje internetový server Bitterwallet, jsou obchodní podmínky Windows 10 psány neurčitě a nejasně.  celý článek

Robotelefonáty obtěžují americké spotřebitele, nově je lze blokovat

5.8.2015 Zatímco čeští spotřebitelé si stěžují na klasický telemarketing, američtí jsou pod palbou robotelefonátů. Jak uvádí spotřebitelská organizace Consumer Reports (CR), někteří jsou jimi obtěžováni až desetkrát denně. Nový americký zákon o telekomunikacích ovšem již umožňuje robotelefonáty filtrovat či blokovat speciálními přístroji. celý článek

Získat údaje z bezkontaktní karty je snadné, ovšem jen na krátkou vzdálenost

4.8.2015 Zkopírovat citlivé údaje z bezkontaktní platební karty je snadné a stačí k tomu legálně zakoupená čtečka a dešifrovací software, varují britská spotřebitelská organizace Which? a francouzská UFC Que Choisir. Získat číslo a datum expirace karty je však za pomoci běžného zařízení možné jen na vzdálenost několika centimetrů. celý článek

Chyba v zabezpečení ohrozila účty na Steamu

28.7.2015 Krádež účtu na herní platformě Steam byla po nedávné aktualizaci až do předposledního červencového týdne triviálně jednoduchá. K tomu, aby se kdokoliv naboural komukoliv do účtu, nebyly třeba žádné hackerské dovednosti. Chybu v zabezpečení však již provozovatel Steamu, společnost Valve, odstranil. celý článek

Aplikace telefon nezrychlí ani nezvýší výdrž baterie

17.7.2015 Na trhu je spousta aplikací pro chytré telefony, které slibují zvýšení výkonu telefonu či kapacity baterie. Na ně se v červencovém testu zaměřila italská spotřebitelská organizace Altroconsumo. Výsledky byly jednoznačné – aplikace nefungují a ještě svým vývojářům odesílají velké množství dat. celý článek

Falešné recenze na britském internetu píšou i mrtví

2.7.2015 Britská vládní agentura Competition Market Agency (CMA) dokončila svůj monitoring falešných recenzí na britském internetu. Výsledky nejsou příliš povzbudivé, s recenzemi nehrají fér majitelé společností, recenzní portály ani samotní spotřebitelé. celý článek

PayPal chce využívat čísla, z nichž byl kontaktován

22.6.2015 Internetová peněženka PayPal mění své obchodní podmínky. K nelibosti spotřebitelských organizací plánuje spotřebitele zahrnout spamem, robotelefonáty a sdílet osobní data se svými obchodními partnery. Totéž chce učinit s jakýmkoliv telefonním číslem, ze kterého ji zákazník kontaktuje. celý článek

PayPal musí odškodnit uživatele za nevyžádané kreditní účty

12.6.2015 Provozovatel online platebního systému PayPal musí zaplatit pokutu a odškodnit své klienty. Svým zákazníkům totiž bez jejich souhlasu otevíral kreditní účty a následně je nutil do jejich využívání. Navíc lákal nové klienty na benefity, které neposkytoval, a problémy měl i s nerealizovanými platbami. Informoval o tom spotřebitelský server Consumerist. celý článek

V Británii přibývá krádeží identity

10.6.2015 Za první čtvrtletí roku 2015 se oproti minulému roku v Británii počet obětí krádeží identity zvýšil o více než třetinu. Osmdesáti procentům obětí byly osobní údaje odcizeny a zneužity přes internet. Informuje o tom spotřebitelská organizace Which?, která pro spotřebitele připravila i jednoduchý návod, jak se takovému napadení vyhnout či ubránit. celý článek

Švédští telemarketéři mohou nově kontaktovat spotřebitele bez jeho souhlasu

3.6.2015 Telemarketéři ve Švédsku mohou kvůli deregulaci telemarketingu od poloviny letošního května volat spotřebitelům i bez jejich předchozího souhlasu. Tato deregulace se však nelíbí vládní agentuře pro ochranu spotřebitelů Konsumentverket. celý článek

Rozšíření pro Chrome mělo chránit před phishingem, je však plné děr

20.5.2015 Google přišel na konci dubna letošního roku s novým rozšířením pro prohlížeč Chrome jménem Password Alert, které má zabránit phishingovým útokům. Během jednoho dne se však bezpečnostním expertům podařilo toto zabezpečení prolomit. celý článek

Google přináší snazší hledání telefonu i nová bezpečnostní rizika

19.5.2015 Google spustil novou službu pro uživatele chytrých telefonů. Aplikace Google nyní nabízí nejen možnost lokalizovat telefon, ale v případě ztráty ho i na dálku zamknout či deaktivovat. Informuje o tom americký spotřebitelský server Consumerist. celý článek

Obtěžující hovory ve světě: Robotelefonáty v USA, přísnější tresty v Británii

27.4.2015 Consumer Financial Protection Bureau (CFPB), vládní úřad, který má v USA na starosti ochranu spotřebitelů ve finančním sektoru, řeší případ sedmi inkasních agentur, jež za pomocí automatických výhružných telefonátů vymáhaly od občanů neexistující dluhy. Spotřebitelská organizace Consumer Reports rozebírá, proč mnohé společnosti zakázané automatické telefonáty stále využívají. V Británii pak byla zpřísněna pravidla pro obtěžující telefonáty. celý článek

Rakouský Konsument varuje před aplikací WhatsApp

16.4.2015 Dubnové vydání rakouského spotřebitelského časopisu Konsument upozorňuje na komplikace spojené s využíváním populární aplikace WhatsApp. Obchodní podmínky aplikace jsou nesrozumitelné, navíc její provozovatel má přístup k veškerým údajům o uživateli i proběhlým konverzacím. Zabezpečení těchto dat je pak velmi špatné. celý článek

Klíčenka sbírá data o zákazníkových zvyklostech

2.4.2015 Finská společnost Sponda vyvinula klíčenku, která by měla v obchodech sbírat data o pohybu zákazníků a podle toho ovlivňovat reklamu například na digitálních obrazovkách v provozovně. Obchodním řetězcům by mohla pomoci zvýšit zisky a efektivněji konkurovat internetovým obchodům. Spotřebitelům se však sledování a zahlcení reklamou příliš nepozdává. celý článek

Američtí telemarketéři opět obtěžují automatickými hovory

17.3.2015 V USA se množí případy, kdy telemarketéři zneužívají výjimku, která umožňuje používat robotické telefonáty pro účely politických kampaní. Na začátku letošního března přes takovouto linku spotřebitelům nabízeli zámořské plavby. Problému se věnuje i Federal Trade Comission (FTC). celý článek

Prolomení bezpečnostního certifikátu hrozí i u mnoha prohlížečů

11.3.2015 Po skandálu s adware, který narušoval bezpečnostní certifikáty na noteboocích značky Lenovo, se na začátku letošního března objevila další podobná kauza, takzvaný FREAK Attack. Týká se prohlížečů na platformách Android, Mac OS, Blackberry i klasického Internet Exploreru na Windows. Bezpečnostní chyba ve schvalování certifikátu umožňuje třetí straně, aby se zmocnila odesílaných osobních dat. celý článek

Notebooky Lenovo obsahovaly adware, který ohrožoval bezpečnost uživatelů

9.3.2015 Výrobce výpočetní techniky Lenovo své notebooky uváděl na trh s nainstalovaným adware, programem, který sleduje navštívené stránky a podle nich na uživatele cílí reklamu. Program s názvem Superfish WindowShopper uživatele nejen sledoval, ale navíc nahrazoval veškeré certifikáty zabezpečeného spojení jedním univerzálním, který se dal velice snadno prolomit. Informují o tom například americký portál ArsTechnica a britský Bitterwallet. celý článek

Internetová stopa může uškodit, dá se ale nechat „zapomenout“

4.3.2015 Německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest (SW) se nedávno zaměřila na internetovou stopu uživatele, co pro něj znamená a jak ji odstranit. Upozorňuje také, že „zapomenutí“ nemusí být vždy zdarma. celý článek