poradenská linka dTest 299 149 009 předplatné časopisu dTest

Ochrana osobních údajů

Osobní údaje jsou v dnešní době mnohdy rádoby bezplatného internetového obsahu a aplikací jedním z nejcennějších platidel, o něž mají zájem nejen poskytovatelé reklamy. Zatímco dříve si marketéři vystačili se jménem, adresou či telefonním číslem, dnes sledují každý náš pohyb na internetu i mimo něj za pomoci chytrých telefonů a spotřebičů zapojených do takzvaného internetu věcí. Data bývají sbírána za účelem co největší personalizace reklamy.

Někteří nepoctivci si s tím však nevystačí a ze spotřebitelů se snaží vymámit i přístupové údaje k internetovému bankovnictví či údaje o platební kartě. Jestliže obdržíte e-mailovou výzvu k zadání hesla ke správě bankovního účtu, nereagujte na ni, nepochybně se bude jednat o podvod. A i v případě zamýšlené internetové platby si vždy ověřte prodejce a samotnou platební bránu.

V současnosti mimo jiné schází jednotná evropská legislativa či regulace „trackingu“ na internetu, tedy sledování uživatelova chování za pomoci „cookies“ čili souborů s personalizovaným nastavením pro jednotlivé uživatele, které se ukládají na jejich přístrojích či jiných prostředcích. Těmi jsou například přidělování unikátních „zákaznických čísel“ jednotlivým zařízením či „web beacons“, tedy speciální prvky v kódu stránky, jež umožňují sledovat uživatelovo chování.

Zlepšení ochrany osobních údajů je v současnosti na celém světě jedním z hlavních témat spotřebitelských organizací včetně dTestu. Státní institucí, která se touto problematikou v Česku zabývá, je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Nezisková organizace Iuricum Remedium také v Česku každoročně uděluje anticeny Big Brother Awards, které jsou určeny společnostem a institucím nejkřiklavěji narušujícím právo spotřebitele na soukromí a ochranu osobních údajů.
 

Články s tímto štítkem: 157

Notebooky Lenovo obsahovaly adware, který ohrožoval bezpečnost uživatelů

9.3.2015 Výrobce výpočetní techniky Lenovo své notebooky uváděl na trh s nainstalovaným adware, programem, který sleduje navštívené stránky a podle nich na uživatele cílí reklamu. Program s názvem Superfish WindowShopper uživatele nejen sledoval, ale navíc nahrazoval veškeré certifikáty zabezpečeného spojení jedním univerzálním, který se dal velice snadno prolomit. Informují o tom například americký portál ArsTechnica a britský Bitterwallet. celý článek

Internetová stopa může uškodit, dá se ale nechat „zapomenout“

4.3.2015 Německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest (SW) se nedávno zaměřila na internetovou stopu uživatele, co pro něj znamená a jak ji odstranit. Upozorňuje také, že „zapomenutí“ nemusí být vždy zdarma. celý článek

Google Inbox – praktický, přehledný, ale náchylný k phishingu

18.2.2015 Belgická spotřebitelská organizace Test-Achats vyzkoušela novou podobu e-mailu od Googlu. Chválí jeho přehlednost a pokročilé funkce, zároveň ovšem upozorňuje, že Google Inbox je obzvláště náchylný k phishingu. celý článek

Britští podvodníci zneužívají čas daňových přiznání pro další vlnu phishingu

13.2.2015 Poslední lednový den bývá ve Velké Británii posledním datem, kdy je možné podat daňové přiznání. Toho využívají podvodníci, kteří obesílají britské spotřebitele podvodnými e-maily. V nich jim slibují jednodušší formulář pro vyplnění přiznání, ve skutečnosti je však jejich cílem vylákat z adresáta e-mailu osobní údaje a další data. celý článek

TTIP opět na stole, otazníky zůstávají

2.2.2015 V prvním únorovém týdnu probíhá v Bruselu osmé kolo vyjednávání o Transatlantickém partnerství pro obchod a investice (TTIP) mezi zástupci Evropské komise (EK) a USA. Na pořadu je také setkání zástupců EK a zainteresovaných subjektů, například výrobců či neziskových organizací. Hlavními tématy by měly být výroba, zemědělství, služby a investice a také tvorba nových předpisů a pravidel. Evropská spotřebitelská organizace BEUC a s ní i dTest upozorňují, že v dohodě TTIP se stále skrývá mnoho rizik pro spotřebitele. celý článek

Britové volají po přísnějších pravidlech telemarketingu

22.12.2014 Ve Velké Británii přibývá stížností na obtěžující nabídky po telefonu, včetně takzvaných tichých hovorů. Britská spotřebitelská organizace Which? proto volá po zpřísnění pravidel pro telemarketing. celý článek

Google plánuje dětské verze svých služeb

16.12.2014 Internetový gigant Google se chystá v blízké době spustit dětské verze svých služeb. Informuje o tom americký deník USA Today a britský spotřebitelský portál Bitterwallet. celý článek

Velký bratr ví, co jíte a nosíte

4.12.2014 Veškerá data, která uživatel zveřejní na sociálních sítích, mohou zadavatelé reklamy využívat pro její lepší zacílení a personalizování. Řada společností využívá specializované programy, které analyzují fotografie a hledají na nich loga značek. Ty se pak snaží spojit s emocemi, lokalitou a cílovou skupinou. celý článek

Nezabezpečené bezpečnostní kamery: Velký Bratr vidí i vás

2.12.2014 Na přední stránky médií v mnoha zemích se dostal případ ruské internetové stránky, která nabízela přenosy z nezabezpečených bezpečnostních kamer, webkamer či dětských chůviček. Zásah do soukromí byl umožněn tím, že uživatelé u zařízení ani nezměnili základní nastavení včetně hesla. celý článek

Vyhráli jste, teď nám dejte osobní data

12.11.2014 Švédská vládní agentura pro ochranu spotřebitele Konsumentverket varuje před podvodníky, kteří se po telefonu či e-mailu vydávají za zástupce velkých obchodních řetězců a zákazníkům tvrdí, že vyhráli. Jejich cílem je však jenom vylákat z nich osobní data a souhlas k zasílání reklamních materiálů. celý článek

Britští podvodníci se vydávají za pracovníky banky

10.11.2014 Ve Velké Británii pokračuje aféra s podvody po telefonu. Nově podvodníci rozšířili svůj arzenál o takzvaný „number spoofing“ čili falšování telefonních čísel. To jim usnadňuje vydávání se za pracovníky banky či státních institucí. Informuje o tom spotřebitelská organizace Which? celý článek

Poskytovatelé studentských půjček porušují zákon

7.11.2014 V USA se množí případy, kdy poskytovatelé studentských půjček porušují zákon. Výši studentského dluhu většinou navyšovaly nezákonnými poplatky za prodlení, při jejich vymáhání využívaly nepřiměřeného nátlaku. celý článek

Podvodníci nabízeli práci z domova

5.11.2014 Na konci října letošního roku řešila Federal Trade Comission (FTC) případ společnosti Zaken Corps, která slibovala práci z domova. Ve skutečnosti však pouze nezaměstnaným prodávala předražený podnikatelský software a nutila je do nákupu dalších rozšíření. celý článek

Nechte se sledovat, dostanete slevu

4.11.2014 Nizozemské pojišťovny poskytující pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla (tzv. povinné ručení) spustily novou kontroverzní akci. Nabízejí motoristům slevu na povinném ručení, pokud si do automobilu nainstalují aplikaci, která pojišťovně umožňuje sledovat, jak jezdí. celý článek

Federal Trade Comission řeší podvodný telemarketing

20.10.2014 Americká Federal Trade Comission (FTC) a soudy řešily významné případy podvodů po telefonu, které se schovávaly za telemarketing. V jednom případě se jednalo o podvodnou společnost vydávající se za partnera zdravotnického programu Medicare, jejímž cílem bylo získat důvěrné osobní údaje seniorů. Ty pak zneužila k odcizení finančních prostředků. Druhý případ se týkal nevýhodných a klamavých nabídek oddlužení a financování hypotéky. celý článek

Vishing - podvody po telefonu

26.9.2014 Ve skotském Edinburgu se množí případy takzvaného vishingu. Podvodník, vydávající se za pracovníka banky, zde kontaktuje oběť po telefonu a snaží se z ní vylákat peníze či přístupové údaje k bankovnímu účtu. celý článek

Chytrý bratr vás vidí

29.8.2014 Nabídka na trhu s takzvanými „smart“ technologiemi je široká. Telefony, televize, ledničky, krokoměry, dokonce tlakoměry. Být s nimi každou chvíli online má jistě svoje výhody – televize vám doporučí film, který byste asi jinak v nabídce přehlédli, lednička vám zase může naplánovat jídelníček a tlakoměr upozorní lékaře, pokud by naměřené hodnoty znamenaly ohrožení života. Jenže – neexistuje technologie, která by se nedala zneužít. celý článek